Olaszoktatás online-Italea

Olasz oktatás online: lehetőség a kényelmes nyelvtanulásra

Az olaszoktatás online remek lehetőség azoknak, akik kényelmesen szeretnének nyelvet tanulni. Napjainkban egyre elterjedtebb a nyelvoktatás online változata. Számtalan applikáció és nyelvtanító program érhető el, melyeket örömmel használnak a tanulni vágyók. Személytelenségük miatt azonban a lelkesedés hamar alábbhagy. Hiába állítunk be értesítést, hogy majd este foglalkozzunk vele fél órát, tanuljunk pár új szót. A nagy rohanásban először egyszer-egyszer kihagyjuk.

Ezt el is nézzük magunknak, hiszen majd másnap foglalkozunk vele többet. Ám ezek a kihagyások egyre gyakoribbak lesznek és végül már abba is hagytuk a nyelv tanulását. Majd újrakezdjük egyszer, talán jövőre. Hogyan lehet akkor mégis fenntartani online is az érdeklődést a nyelv iránt?

Hogyan oktassunk hatékonyan online?

Nem csak az olasz nyelv oktatása kapcsán, hanem számtalan nyelvnél elterjedt a Skype-on vagy más online platformon való oktatás. Bár szintén online zajlik, mégis van egy ember, akivel megbeszélt időpontban óránk van és ez máris komolyabb felelősséggel jár. Az oktatóprogram ugyanis nem fog felhívni, ha elfelejtettük az órát és nem is érezzük azt, hogy rosszul eshet neki, ha aznap nem foglalkozunk vele. Egy hús-vér tanárral azonban már más a helyzet.

A programok nem foglalkoznak azzal, hogy valóban megértettük-e, amit magyaráztak. Egy tanárnak azonban feltűnik, ha elkalandozik az ember figyelme. Emellett az online tanulás segítségével hasznos tananyagokat is el tudunk küldeni azonnal. Ezek  segítik a megértést, így nem kell fénymásolni és azzal foglalkozni, hogy a következő órára visszük-e az összefoglaló táblázatot. Teszteket készíthetünk, amit otthon, kényelmesen elkészíthet a nyelvtanuló. Azonnal kaphat eredményt, visszajelzést a helyes válaszról és már csak a kérdéses feladatokat kell megbeszélni, ezzel is hatékonyabbá téve az órákat.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy online nyelvet tanulni és tanítani igenis hatékony, csak meg kell találni a módját. Az olaszoktatás online napjainkban leginkább valamilyen chat programban testesül meg, ahol hívást is indíthatunk, így minden a rendelkezésünkre áll az órához.