Olasztanulás kezdőknek-Italea

Olasztanulás kezdőknek

Sokan úgy érzik, hogy aki nyelveket beszél, az szerencsés. De ez nem szerencse kérdése, idő és szorgalom kell egy nyelv megtanulásához. Van, akinek megadatik, hogy külföldön éljen és/vagy ott tanuljon. Így a mindennapi élet során egyszerűen ráragadnak a kifejezések. De nem kell feltétlenül külföldön élni ahhoz, hogy elsajátítsunk egy nyelvet.

Manapság a technológia már minden lehetőséget megteremt arra, hogy egy másik ország kultúráját elhozzuk saját lakhelyünkre. Az online nyelvtanulás segítségével bárhonnan részt vehetünk az órán, akár az irodából, akár az otthonunkból. Egy haladó nyelvtanulónak már sokkal könnyebb alkalmazkodni, bővíteni a tudását. Ha  azonban felmerül az olasztanulás kezdőknek, sokan bizonytalannak érezhetik magukat. Nézzük hogyan lehet online elkezdeni egy nyelv megtanulását.

Hogyan tanuljunk nyelvet kezdőként?

A nyelvtudás több tényezőből tevődik össze. Sokan a nyelvtanra koncentrálnak. Én azonban úgy vélem, hogy az írott tudásnál fontosabb az, hogy szóban ki tudjuk fejezni magunkat. Az olasz nyelvre ez különösen igaz. Aki járt már Olaszországban, tudhatja, hogy ha néhány szót ismer az ember, biztosan meleg fogadtatásra és jelentős segítségre számíthat a helyiektől. Ez az olasz kultúra egyik jellemző vonása.

Azt mondják „ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz”. Ez inkább arra vonatkozik, hogy minél több nyelvet beszél valaki, annál több kultúra megismerése válik lehetővé. Tehát a lényeg, hogy a nyelvben nem a szabályok fontosak, hanem az, hogy a segítségével megértessük magunkat és új embereket, új kultúrát ismerhessünk meg.

Most biztos azt gondoljátok, hogy ez nagyon jól hangzik. De hogyan tanuljunk meg egy idegen nyelven kommunikálni? Talán nem ez a leghivatalosabb módszer, de kifejezetten sokat segít, ha az adott nyelven nézünk filmet vagy hallgatunk bármilyen műsort, zenét. A fordítás is sokat segít, ennek ellenére én az egynyelvű nyelvtanulás híve vagyok. Ha már a kezdetektől fogva az új nyelven próbál gondolkozni az ember és nem akar minden mondatot az anyanyelvéről lefordítani az idegen nyelvre, sokkal folyékonyabb kommunikáció alakulhat ki.

Hogyan valósulhat meg az olasz nyelv megtanulása a kezdők számára? Hogyan segít ebben az online világ? Egyszerű. A kezdetekben sokan nehezen szólalnak meg egy idegen nyelven. Azonban, ha a saját otthonukban vehetnek órákat, kisebb lesz a sztressz faktor és sokkal jobb eredményt lehet elérni. Ez persze személy függő, vannak, akik kifejezetten csoportban szeretnek tanulni, egy új környezetben. Hogy mi ebből a tanulság?

Azok számára ajánlom az online tanulást kezdők esetén, akik úgy érzik, inkább a saját környezetükből kezdenének bele ebbe a kihívásba. Ezt meg lehet tenni különböző online tananyagok segítésével, filmnézéssel, rádió műsorok hallgatásával is. Azonban, ha valaki úgy érzi, jobban örülne annak, ha lenne valaki a másik oldalon, akivel tud beszélgetni és segíti a tanulás során, akkor jó helyen jár, állok rendelkezésre.